top of page

El Casalot ofereix un espai inclusiu d'educació en el lleure on conviuen infants, monitores i monitors compartint una educació en valors, crítica i lliure. Un temps de trobada tant pels infants com per les famílies. Uns dissabtes diferents plens d'activitats de convivència, cooperació, emocions, pertinença, diversió i de reflexió que ens ajuden a créixer.

.  El Casalot, pas a pas, seguim endavant!  .

Després de molts anys de casal d'estiu, l'any de les Olimpíades un grup de joves va decidir fer un casal d'hivern als locals parroquials de Roda de Ter. La idea era oferir activitats extraescolars i reforç escolar alguns dies a la setmana. Va funcionar perfectament i va semblar poc. Per això, l'any següent van decidir fer un pas més i convertir el casal d'hivern en un esplai. Era l'any 1993 i va néixer El Casalot.

Van ser uns inicis genials, El Casalot tenia 60 infants i adolescents aproximadament, amb una vintena de monitors. Però amb els anys, els infants i alguns monitors van anar plegant. Després de 4 anys molt bons, va venir una etapa més fluixa amb tan sols 15 infants i 9 monitors. Tot i així, la il·lusió dels nens i nenes amb l'empenta i motivació del grup de monitors va aconseguir tirar endavant El Casalot. Així que el somni de fer un lloc per a tothom ple d'activitats, colònies, sortides i jocs va mantenir-se viu, fins i tot superant la tempesta que es va emportar El Centro, on es va perdre molt material i un espai ple de records. Amb el desè aniversari, El Casalot es va reanimar i una quarantena d'infants van poder gaudir d'uns anys plens d'emoció amb la renovació de l'equip de monitors i també l'arribada d'un nou mossèn.

Actualment som 41 infants i adolescents que passem els dissabtes a la tarda junts amb els 10 monitors gaudint d'activitats, tallers, jocs i debats. A més a més, fem activitats especials per celebrar la castanyada, el Nadal, Sant Jordi i final de curs. Però el que més ens agrada és quan fem sortides i anem de colònies 3 cops l'any.

Després de 25 anys, i molt ben celebrats, només ens queda continuar construint aquest projecte que es va començar amb tantes ganes i que ha superat algunes dificultats. Així doncs continuem amb el nostre objectiu de construir un futur millor amb persones crítiques, respectuoses, creatives i que estimen, tot el que els envolta, sobretot El Casalot. Seguirem endavant pintant somnis!

bottom of page